Træklatring i fuglehøjde

2424
Se skoven i fugleperspektiv i en klatreskov

500 klatreskove udfordrer dig

Har du brug for et udfordrende pusterum i naturen? Så afprøv dine evner som træklatrer. En sjov eftermiddag venter dig sammen med familien eller vennerne. Erfarne instruktører sørger for høj sikkerhed, hjælper jer op i trækronerne – og ned igen.

Forsøg dig som Tarzan i trætoppene
Vil du have en naturoplevelse med fysiske udfordringer ilagt, har du en række muligheder i Berlin og Potsdam – samt næsten 500 andre steder i Tyskland. Besøg en Kletterwald – en klatreskov – og læg storbyens larm, shopping og seværdigheder bag dig i nogle timer.

Sikkerheden er i top under din klatring i træerne. Inden du bliver sluppet løs, får du et lille kursus i at færdes sikkert på banerne, der forbinder træerne. Du låner både hjelm og klatreseler, som du hægter på en wire ved starten af din opstigning. Skulle du miste balancen eller fodfæstet, falder du ikke længere ned, end du selv kan komme op på banen igen.

I klatreskoven er der udfordringer for børn og voksne

Berlins største klatreskov
Klatreskoven Waldhochseilgarten Jungfernheide er placeret ved vandtårnet i den 150 hektar store offentlige park, Jungfernheide, og til at finde. Her er klatrekurser for voksne og større børn afmærket i forskellige farver efter sværhedsgrad – ligesom skipister: Grøn og blå for begyndere, rød for øvede og sort for specialister.

Begyndere starter i 3 meters højde, mens specialisterne kommer 17 meter over jorden i de ca. 30 meter høje træer. Når klatringen er ovre, åbner parken, der er Berlins 2. største efter Tiergarten, for flere rekreative muligheder.

Hvis det ikke er udfordrende nok, tilbyder firmaet også natklatring, hvor lyde og dyr er anderledes. Klatringen sker ved svag belysning, og oplevelsen er derfor en helt anden.

Sikkerheden er i top – selv om man kommer til vejrs i AbenteuerPark i Potsdam

Abenteuer Park Potsdam
Potsdam er bedst kendt for sine imponerende slotte, den hyggelige hollandske bydel og sine smukke parker ved porten til Berlin. Får du behov for at ryste det kulturhistoriske støv af, kan det ske i Abenteuer Park Potsdam, der er en af Tysklands største klatreparker.

Med sammenlagt 1,7 kilometer ture i træerne og 170 forskellige aktiviteter og 12 parkours er du garanteret sjove og spændende udfordringer i flyvehøjde. For de fleste er svævet på den 200 meter lange tovbane dog højdepunktet.

PRAKTISK

Waldhochseilgarten Jungfernheide
Heckerdamm 260
13627 Berlin Charlottenburg
Adgang via park-indgangen ved Heckerdamm / Heilmannring

Åbningstider skifter med årstiderne

Abenteuer Park Potsdam
Albert-Einstein-Strasse 49
14473 Potsdam
Skiftende åbningstider: Tjek dem på hjemmesiden

479 andre Kletterwälder
I hele Tyskland er der omkring 481 forskellige Kletterwälder, klatreskove, der af og til står registreret som Hochseilgärten. På denne oversigt er de sat ind i et interaktivt kort.