Til stjerneteater i Hamburgs Planetarium

335
Hamborgs planetarium er det første i verden med en kombination af 8K 3D-billede og 3D-lyd. (Foto: Fotografenwerk Hamburg).

Verdens første teater kombinerer 3D-billeder og 3D-lyd

Efter halvandet års omfattende renovering af det fredede planetarium i Hamburgs Stadtpark, er det historiske ”stjerneteater” i det 100 år gamle vandtårn nu blevet genåbnet med et stort festarrangement.

Renoveringen har også givet foyeren et tiltrængt løft – med forskellige stjernebilleder, som Dorothea Maetzel-Johansen og Heinrich Groth lavede i 1930.

Som det første i verden kan Hamborgs planetarium byde på 8K 3D-billeder i kombination med 3D-lyd, efter at man har fået installeret en såkaldt kosmos-simulator til tredimensionale billedverdener og 70 højttalere til 3D-lyd.

Tilskuerne nærmest ligger behageligt ned og kigger op i en 21 m stor projektionskuppel, hvor billederne fremstår skarpt og lyst og i et fejende flot farvespektakel med over 16 millioner nuancer.

Stjernebilleder som loftsmalerier

Man kan fra det renoverede indgangsparti se de historiske loftsmalerier, lavet af Dorothea Maetzel-Johansen og Heinrich Groth i 1930, med forskellige stjernebilleder. En glaselevator og to nye trapper fører op i foyerens øverste del med et nyt udstillingsområde og storskærme til det kommende rumlaboratorium “SpaceLab“, hvor man bl.a. vil kunne følge aktuelle rummissioner.

Efter halvanden års omfattende renovering er det historiske ”stjerneteater” i det 100 år gamle vandtårn nu blevet genåbnet med et stort festarrangement.

Planteriet ligger idyllisk i en kæmpestor grøn oase

Planetariet ligger i Stadtpark, en stor, dejlig park i Winterhude, den nordlige ende af byen, som I let kommer til med offentlig transport eller ad gode cykelstier. I de lune måneder er der altid liv og glade dage i parken, hvor børn og unge spiller bold, tumler på legepladserne eller svaler sig i søens bølger, mens forældre tænder op under engangs-grillen og pakker picnickurven ud.

Om sommeren er der ofte optræden på friluftsscenen, og Stadtpark-koncerterne er uhyre populære, så man skal sikre sig billet i god tid – med mindre man bare vil holde sig i nærheden og nyde musikken gratis.

Hamburgs planetarium har åbent på hverdage fra kl. 9, på lørdage fra kl. 12 og på søndage fra kl. 10 og lukker først i aftentimerne (alle dage).