Spis med udsigt i Berlin

3200
Udsigten fra Restaurant Sphere i Berlins tv-tårn er formidabel - ikke mindst fordi den roterer og sikrer 360 graders vue under måltidet.

Udsigten er det ekstra krydderi

En god middag serveret med en fremragende udsigt – så bliver det ikke meget bedre. Tag med til Berlins tre bedste udsigts-restauranter og overvej, hvem du vil invitere på et uforglemmeligt måltid i højden.

Tv-tårnets Restaurant Sphere har 360 graders udsigt
Synligt fra det meste af Berlin rager Tv-tårnet 368 meter op med sin karakteristiske kugle og den spidse antenne i toppen. Et prestigebyggeri i 1960’ernes DDR. Siden genforeningen er Fernsehturm ved Alexanderplatz blevet hele Berlins vartegn.

Tag elevatoren til panorama-etagen 203 meter over jorden. Det tager blot 40 sek. Mærk suset ved synet af millionbyen langt under dig. I klart vejr kan man se op til 80 km væk – og derfor er oplevelsen selvsagt størst, når udsigten står skarpt helt ud til horisonten.

Overvej et besøg i Berlins højeste bar, der ikke overraskende hedder ‘Bar 203’, eller tag trappen 21 trin op til den roterende restaurant Sphere, der på en time drejer en hel omgang og giver gæsterne 360 graders kig på Berlin i slowmotion. Alt man behøver er at nyde den gode mad, drikke et glas eller en kop kaffe, så kommer panoramaet glidende forbi helt af sig selv.

Udsigten over Tiergarten er på højde med de spændende retter, de serverer på Restaurant Neni.

Restaurant Neni med Monkey Bar
På 10. og øverste etage af 25hours Hotel Bikini ligger Restaurant Neni og lokker med skøn mad og fremragende udsigt over Zoo Berlin og Tiergarten til den ene side og kvarteret omkring Kurfürstendamms begyndelse, Gedächtnis-Kirche og Bikini Berlin til den anden.

Spisekortet er en kulinarisk mosaik inspireret af Mellemøsten og Persien med et twist af Østrig. Konceptet lægger op til at dele. Bestil forskellige forretter og smag lidt af det hele – især deres himmelske sweet potato fritter. Eller spring på Balagan, der i et sandt bombardement af retter lander på bordet i en lind strøm. Pris 35 € pr. person – og klart bedst, hvis man er flere end to.

Kombinationen af velsmagende retter og udsigt får gæsterne til at komme igen og igen. Da priserne er moderate, er Neni yderst velbesøgt, hvorfor det stærkt kan anbefales at bestille bord i forvejen.

Nyd en cocktail før eller efter middagen på Monkey Bar på samme etage. Navnet skyldes aberne i Zoo Berlin, som man i dagslys kan sidde og kigge ned på. Det rette sted til en ‘Sundowner’ er ude på tagterassen.

Efter middagen kan man opleve kuplen i Reichstag.

Rigsdagens tagrestaurant Käfer
Spis med udsigt på taget af Rigsdagen. Den unikke placering oven på den tyske Reichstag i hjertet af Berlin giver i sig selv en særlig oplevelse, men maden er også af høj kvalitet. Derfor er det oplagt at spise med udsigt netop her.

Käfer serverer retter fra det moderne tyske køkken lavet af regionale råvarer. Menukortet til frokost og aften er ikke stort – men skifter til gengæld hver anden måned. Alternativt kan man begynde dagen med morgenmad oven på Rigsdagen. Den store ‘Wohlfühlfrühstuck’ med sekt koster 28,50 €, men der er også mindre anretninger. Eller hvad med en god kande kaffe til formiddag eller eftermiddag med lækre kager til?

Tagrestauranten har plads til 100 indenfor og 70 udenfor. Bestil bord i god tid via Käfers hjemmeside, og slip uden om køen til Rigsdagen. Efter sigende verdens eneste parlamentsbygning med en offentlig restaurant. Når I har nydt køkkenets servering, kan I på vejen ud gå en tur i Rigsdagskuplen og få oplevelsen af det historiske sted.

Vi anbefaler, at du bestiller bord i god tid. Det kan ske online via link herunder:

Berliner Fernsehturm,
Panoramastrasse 1A.
Alexanderplatz
Tårnet er åbent alle dage: 9-24 (marts-okt.) 10-24 (nov.-feb.)
Restauranten lukker for adg. kl. 23.
Entré til Tv-tårnet fra 13 €, børn 8,5 € (4-16 år) for standard og nogle euro mere for premium, hvor man springer køen over.
TIP: Reservér bord til et bestemt tidspunkt, så undgår du kø og ventetid.
Med Berlin Welcome Card får man 5 € i rabat ved køb for mere end 15 € i restauranten.

Restaurant Neni
25hours Hotel Bikini
Budapester Strasse 40
Neni er åben 12-23 på hverdage og 12.30-23 i weekenden.
Tag hotellets elevator til 10. sal.

Restaurant Käefer
Platz der Republik 1
Im Deutschen Bundestag
Berlin Mitte
Restauranten er åben 9-16.30 og 18.30-24.
Vigtigt: Skærpede sikkerhedskrav til Rigsdagen betyder, at I ved bordbestilling skal oplyse for- og efternavn samt fødselsdag for samtlige gæster i selskabet. Desuden skal I medbringe gyldig billedlegitimation – pas eller kørekort.

https://youtu.be/LfjDKIg-tLo