Sov trygt og godt på stranden

1319
Nu kan du tage en opredning på stranden ved Schleswig-Holsteins østersøkyst. (Foto: Tourismus Agentur Schleswig-Holstein).

Verdens første sovestrandkurv venter ved Østersøen

Når tyskere tilbringer en sommerdag ved stranden, slår de sig gerne ned i en strandkurv. Intet er mere tysk. Men nu kan de også tilbringe natten i en særlig sovestrandkurv. Indtil videre dog kun i Eckernförde, ved Weissenhäuser Strand, i Travemünde, i Scharbeutz og Pelzerhaken ved Lübecker Bugt, i Niendorf ved Timmendorfer Strand og ved Südstrand på Fehmarn. Her står de nye strandkurve klar til at tage imod overnattende gæster, der gerne vil tilbringe en nat under stjernerne – med eller uden låg.

Det er god plads til to, der godt kan lide hinanden, men der er ikke tale om et stort hotelværelse – 130 m i bredden og 2,40 m lang – dækket af en vandtæt presenning med vinduer, så man både er beskyttet mod vind og vejr og kan se havet og himlen. Og prisen: den svinger mellem 30 og 80 € pr kurv pr nat. Uden morgenmad. Og man kan købe en med hjem for 6000 €.

Sovestrandkurven, der er designet af feldmann+schultchen, er sat i serieproduktion hos strandkurvspecialisterne Stiftung Mensch i Meldorf, og er begyndt at dukke op flere steder både langs Østersøen og ved Nordsøens kyster.

Book en nat på stranden på her.

Den magelige solseng bliver med et snuptag til en mini-bolig på stranden. (Foto: Tourismus Agentur Schleswig-Holstein ).