Oplev Nordtyskland til fods

7041
For de vandreglade byder Nordtyskland på utallige muligheder.

Gør som tyskerne, snør vandrestøvlerne

Der er ingen høje bjerge, ingen klipper, ja dårligt nok en bakke, der kan give sved på panden. Netop derfor finder I nogle af Nordtysklands mest elskede gåture og vandreruter i Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg, hvor de let kombineres med både strand-, by- og kulturferie.

Tyskerne selv er vilde med at vandre – ung som gammel, ja selv børn på 4-5 år, der dårligt selv kan snøre vandrestøvlerne, traver glad og gerne af sted sammen med søskende, forældre og bedsteforældre. Og de går ikke og slentrer; nej der er fart over feltet, støvlerne er snøret, stavene slår takten, og i rygsækken er der nødrationer, selv om der altid er steder at spise og overnatte undervejs.

I kan roligt følge i deres fodspor. Uanset om I er til en kort gåtur, en dagstur eller flerdages-vandringer ad velskiltede vandreruter, finder I det, I søger overalt i Tyskland, også i lavlandet mod nord.

Langs Østersøen og i sølandet
Fra Rostock er der ikke langt til Mecklenburg-Vorpommerns vandreparadis, hvad enten I vil kombinere vandringen med en badeferie ved Østersøkysten eller en byferie i en af de skønne Hansestæder.

Vandringer ved de glitrende søer i Mecklenburgische Seenplatte er en oplevelse, der let kombineres med et hop ombord på udflugtsbåde på søerne.

Og netop fordi vandring i Nordtyskland ikke byder på farlige stigninger og stejle klipper og skrænter, behøver I ikke lade årstid og vejret stoppe jer – den stilfærdige sport passer til alle tider af året.

De store nordtyske sø- og skovområder indbyder til vandreture uanset årstid.

2000 kilometer vandrestier i Brandenburg
Delstaten Brandenburg rundt om Berlin kan prale af 2.000 kilometer afmærkede vandreruter og stier. Og gør det.

Specielt de mange vådområder, skabt af floderne Havel og Spree, har skabt et særpræget landskab, som I kommer tæt på, hvis I bevæger jer rundt i skove, langs søer og floder til fods. Undervejs kommer I tæt på idylliske landsbyer, gårde, slotte og historiske byer, altid med mulighed for at slå jer ned og få noget at spise og drikke.

Tre europæiske fjernvandreruter følger Mecklenburg-Vorpommerns kystlandskab og suppleres af utallige korte afmærkede ruter i landskabet. På vandreture ad de lange ruter kan I købe færdige pakkerejser med overnatning og bagagetransport.

I Brandenburg kan I nappe en bid af den 400 km lange 66-søer vandrerute rundt om Berlin gennem store vådområder.

Tip: Skal I have børn med, kan I tage på tur med et æsel – fra to timer til to dage – i nationalparken Unteres Odertal.

Vandreruter i kystlandskaberne er gjort yderst fremkommelige.

PRAKTISK
Hos Deutscher Wanderverband, Tysklands svar på Dansk Vandrelaug, finder I turforslag, oversigtskort, vandreområder, informationssteder og vandrervenlig overnatning.

Hos dvv/Deutscher Volkssportverband finder I aktuelle vandre-begivenheder måned for måned og en oversigt over længere vandreruter i hver enkelt delstat.

Læs mere om:
Vandreture i Mecklenburg-Vorpommern

Vandreture i Brandenburg

Æselture