Lej autocamper i Tyskland

69711
Du kan spare mange penge ved at leje autocamperen i Nordtyskland.

Spar 30-40 % ved at leje autocamperen syd for grænsen

Friheden er maksimal, når du tager feriehuset på ryggen og triller sydpå. I en lejet autocamper udrustet med magelige senge, køkken, toilet og bad samt spisebord bestemmer du, hvor du vil spise, hvor du vil overnatte, og hvor langt du vil køre, inden du holder en pause og snupper en lur eller laver dig en god kop kaffe.

Du holder en højere marchhastighed end dem med en campingvogn på slæb, og i en autocamper begynder ferien straks, du sætter i gang. Hele køreoplevelsen i den rummelige feriemobil bringer noget nyt frem for de fleste. Autocampere er en oplagt ferieform for både børnefamilier og seniorer. Det er en afslappende måde at rejse på, fordi man har alt med sig.

Desværre er det en bekostelig affære at leje en autocamper i skolernes sommerferie. I Danmark er lejeprisen for en autocamper med plads til fire personer mellem 17.000 og 24.000 kr. for 14 dage. Lejer du derimod camperen i Tyskland, kan du nedbringe prisen til ca. 14.000 kr.

Pristjek peger klart mod syd

iTyskland.dk har lavet et pristjek for sammenlignelige modeller i højsæsonen 2016. Vi har fundet 4 udlejere i Danmark og 4 i Nordtyskland og udvalgt en nyere autocamper med 4 sovepladser og i samme størrelse. Hvad koster de for de første 14 dage af juli måned?

Den billigste camper (en alkovemodel) i dette pristjek kan lejes for 10.200 kr. gennem erento.com og afhentes i Schleswig, mens den dyreste udlejes af Neergårds Camperudlejning i Hvidovre og koster 24.085 kr. (Se flere udlejere og priser i bunden af artiklen).

Selv om der blandt udlejerne kan være forskel på størrelsen af det depositum, der er obligatorisk hos alle, samt størrelsen på selvrisikoen ved en forsikringsskade på camperen, så er det meste medtaget i totalprisen på vores pristjek – fx leje af et campingbord med 4 letvægtsstole, når man skal sidde uden for det mobile feriehus.

Nogle udlejere lægger op til 1.000 kr. i startgebyr oven i lejeprisen til dækning af gas, toilet-kemi m.v. Dette gebyr er medregnet i vores pristjek. Næsten alle giver fri kilometer, når man lejer i minimum 14 dage. Det har betydning, hvis man planlægger en længere rundrejse, at man ikke ved hjemkomsten får en ekstraregning for fx 1.000 km á 2 kr. oveni.

Fordele og ulemper ved at leje i DK og Tyskland

Mange vil føle sig mere trygge ved at leje en autocamper i Danmark, hvor udlejeren taler dansk. Men der er jo lige det med prisen og den store besparelse ved at leje i Tyskland. Hvis du ikke er den bedste til tysk, så fortvivl ikke. Tyske udlejere taler også engelsk, og selve instruktionen i bilens funktioner er rimelig enkel – selv på engelsk.

Rejser I ud fra Sjælland:
Hvis jeres feriemål med camperen går sydpå til Tyskland, Østrig, Italien, Frankrig osv. er der en lille ekstra fordel for jer ved at leje den i Tyskland. Det er 125 kr. billigere hver vej at køre over Storebæltsbroen i en personbil i forhold til en autocamper. Desuden kører jeres egen bil længere på literen end en camper.

Lejer I camperen på Sjælland og planlægger at sejle Gedser-Rostock, så koster en returbillet 2.158,- kr. med 4 passagerer, når autocamperen er over 6 m lang. Det skal holdes op imod de tilsvarende færgebilletter med personbil, som vil koste 300 kr. mindre.

Det er måske småpenge for de fleste i forhold til udgiften til camperen, men det øger dog prisforskellen til de tyske udlejeres fordel.

TIP: Bestil camperen i god tid

Det bedste råd herfra er, at du bestiller autocamperen så hurtigt som muligt, efter beslutningen er truffet. På den måde får du bedre mulighed for at vælge afhentningssted, og der vil være flere forskellige modeller at vælge mellem.

Bliver det samlet set en dyrere ferie i en camper?

For en familie på 4, der vil holde 14 dages sommerferie i enten en autocamper eller kør-selv i egen bil kombineret med en ferielejlighed/mobilhome sydpå, kan et hurtigt regnestykke se således ud, hvis autocamperen lejes i Tyskland:

  • autocamperen 14.000 kr.
  • ferielejlighed/mobilhome ca. 10.000 kr. (12 dage)

Camperen kører typisk 8-10 km/l på diesel og vil være dyrere i brændstof end ens egen personbil. Til gengæld er værditabet på en mellemstor nyere personbil ca. 2 kr. per kørt kilometer inkl. slitage. Kører man 4-5.000 km. på ferien, har bilen tabt mellem 8.000 og 10.000 kr. i værdi ved hjemkomsten.

Hvis man i camperen overnatter på stellplatz, der er navnet på de særlige overnatningssteder for autocampere, bliver det en beskeden udgift ift. campingpladser. Så i runde tal kan det økonomiske komme ud på ét. Oplevelsen af de to ferieformer tåler derimod nærmest ingen sammenligning.

Næsten 1.000 stellplätze er gratis

Skribenten til denne artikel har flere gange selv lejet en autocamper i Nordtyskland og haft de herligste oplevelser med familien rundt i Tyskland og de omkringliggende lande.

Tyskland har pt. flere end 2350 stellplätze. Hele 965 af dem er gratis, mens de øvrige svinger i pris fra 5 € og op til 15 € per overnatning afhængig af faciliteterne på den enkelte plads. Hvis el og fri wifi samt gode badeforhold er med i prisen, betaler man gerne lidt ekstra.

På mange af pladserne trækker man selv en billet og kan derfor ankomme og køre videre, når det passer én. Sammenlignet med campingpladser er der mange penge at spare på en hel ferie, og det lader sig fint gøre, fordi man har hele feriehuset med sig – og på stellplatzer kan tømme spildevand og toilet samt tanke rent vand på.
Søg stellplatz her.

Tilbage er der kun at sige: Kør til Flensborg eller Schleswig og parkér bilen. Få instruktion i hvordan camperens teknik fungerer; køkken og gas, bad, toilet m.m. Pak jeres tasker over i autocamperen. Drej startnøglen og kør hen til nærmeste Lidl eller Aldi og fyld køleskab og fryser op. Så begynder eventyret ……..  God ferie!

FAKTA om pristjek:

Danske udlejere:
Neergårds Camperudlejning, Hvidovre, 24.085 kr. Inkl. obligatorisk startpakke 1.000 kr., servicekasse 200 kr. samt 4 stole + bord 400 kr. (Tilføjelse juni 2017: Firmaet udlejer ikke længere).
Dancamper, Horsens, 21.200 kr. Inkl. fri kilometer. Medbring selv dyner, puder og linned.
NBC-Jels.dk, Jels, 21.000 kr. Inkl. bord og 4 stole samt 4.000 km.
Au2camper til leje, Møldrup, 16.696 kr. Lille udlejer m. 4 campere.

Tyske udlejere:
ADAC
, det tyske svar på FDM, udlejer ca. 1.000 autocampere mange steder fra i Tyskland, 16.700 kr. inkl. campingmøbelsæt til 60 €.
Schleswig Wohnmobile, Schleswig, 14.400 kr.
IMC auto-camp-rent.de, Flensburg, 12.925 kr. Inkl. køkkengrej 450 kr. og campingbord og stole 450 kr.
erento.com, flere udlejningssteder, men eksemplet her er hentet i Schleswig, 10.200 kr. for en alkovemodel, der også har sovepladser over førerkabinen.

NB: Vi tager forbehold for prisændringer i de nævnte eksempler.