Kør autocamper i Tyskland

3968

Her begynder vores 14-dages sommerferie i en lejet autocamper:

I går eftermiddag overtog vi en lækker autocamper af mærket Carthago. Jeg har lejet den for 2 uger og vil undervejs beskrive, hvordan rejsen forløber, og hvordan det er at køre autocamper i Tyskland.

Lige nu sidder jeg og skriver med udsigt til vinmarker i vin-regionen Nahe lidt syd for Moselfloden. Vi har parkeret hos en vinbonde, hvor vi kan overnatte gratis, fordi vi har købt bogen Winzer Atlas. Med bogen følger nemlig en vignette, der giver en gratis overnatning hos flere hundrede Winzers i de tyske vinregioner samt i Østrig. Det skriver jeg mere om, når jeg har høstet erfaringer med det.

En veludrustet feriebolig på hjul

Tilbage til vores rullende feriebolig. Carthago model Chic C-line II. Den er virkelig veludrustet – og den er let at køre, idet den har automatgear. Kæmpe markise, enorm garage til alt muligt udstyr – fx stole og bord, og bagpå hænger vores cykler.

Autocamper i Tyskland
Den er stor, Carthago’en, men let at køre.

Indeni har vi alt en feriebolig skal rumme: dobbeltseng, bad og toilet, køkken med køleskab, fryser og ovn, 3 gasblus. Ekstra dobbeltseng der kan sænkes ned over førerstolene forrest. Spisebord med plads til 6 personer, hvis man sidder lidt tæt – ideelt 4 personer – og meget rummeligt til blot 2.

Lidt praktisk teknik at lære

Vi fik en grundig instruktion af udlejeren, inden vi kørte afsted. Så havde vi rimelig styr på, hvordan vandpumpe, køleskab, ovn og fryser betjenes. Læg hertil tømning af toilet og ‘grauwasser’ – beskidt vand og påfyldning af rent. TV, parabol og satellitmodtager får vi næppe brug for, men det grej skulle vi jo også lige have at vide, hvordan vi betjener.

Da vi havde flyttet al vores bagage ind i camperen, indrettet os nødtørftigt og hægtet cyklerne bagpå, kunne vi endelig komme afsted. Vi kørte hen til den nærmeste Lidl 5 km borte og provianterede. Med køleskabet fyldt godt op, kunne rejsen rigtigt begynde.

Vores første nat i camperen forløb uden problemer. Vi kom dog så sent afsted, at vi ikke kunne tjekke ind hos den vinbonde, vi havde regnet med. I stedet valgte vi at sove på en Autohof, hvilket er gratis og sker med mange lastbiler som naboer. Lidt mere trygt end blot et sted ude i skoven.

Læs flere historier om de følgende dages oplevelser:

Stilhed ved vinmarken i Nahe

Ædelstensruten fører os til Saarland

Verdens ældste Weinstrasse

Neustadt an der Weinstrasse