Indtag Østersøkysten på cykel

3839
Nordtyskland er et oplagt mål for en cykelferie.

Få frisk luft, motion og oplevelser

Nogle af Nordtysklands bedste cykelruter gemmer sig i landskabet langs og bag Østersøen. Så sæt cyklerne bag på bilen, og lad så ellers ferien begynde på færgen. Eller lej en komfortabel tysk model – med eller uden batteri – når I er fremme.

En cykel bringer jer langt omkring, uanset om I er til små korte ture fra et fast udgangspunkt eller I vil på en lang cykeltur. Minder som havluft og honningduft fra blomstrende rapsmarker er stensikre, hvis I vælger en tidlig sommercykeltur i baglandet bag Østersøkysten. Og gør I det på den dovne måde, kan I parkere bilen ved udgangspunktet, indtil ferien er slut, og undervejs lade andre flytte bagagen for jer fra hotel til hotel.

Når I bliver sultne, er der aldrig langt til en hurtig håndmad, f.eks. et Fischbrötchen – en bolle med en sild eller anden fisk imellem – eller et større måltid mad med øl, vand eller vin.

Cykelruterne venter i landskabet langs og bag Østersøen. Medbring egne cykler eller lej jer frem.

Cykelruter til mange uger
Cykelruten
Ostseeküstenradweg er i sig selv en rejse gennem ét eneste langstrakt ferieparadis med mulighed for et utal af svinkeærinder ind i baglandet. Svinger I væk fra strandpromenaderne, havner I hurtigt i grønne skove eller blandt vidtstrakte marker. Bliver det for varmt, hopper I bare af cyklen og svaler jer i Østersøens bølger.

Cykelruten går hele vejen fra øen Usedom ved den polske grænse i øst og over mod Flensborg i vest. Alene i Mecklenburg-Vorpommern er strækningen langs Østersøen og rundt langs Rügens kyster på 585 km.

Ud over oplevelsen af vind i håret, sand mellem tæerne og sol og salt på huden byder cykelruten gennem Mecklenburg-Vorpommern en lang række attraktioner langs kysten. Så der er nok at opleve, hvad enten I er på den lange tur eller blot tager på en række udflugter fra et fast tilholdssted.

Usedom
Besøg øen Usedom, som mod øst er polsk og mod vest er tysk. Her ligger Ahlbeck som juvelen i et trekløver af badebyer, der tilsammen kalder sig Kaiserbäder, fordi det bl.a. var her, de tyske kejsere i 1800- og 1900-tallet tog havbad.

På Usedom ligger også Raketstationen Peenemünde, Hitlers raket- og rumfartsforsøgsanlæg, som professor Wernher von Braun stod i spidsen for.

Rügen
På det nordlige og østlige Rügen ligger badebyerne tæt, men også kridtklinterne ved Sassnitz, Kap Arkona og Hitlers planlagte feriecenter ved Prora – der nu er på vej til blive virkelighed i en moderniseret udgave – er værd at gøre holdt ved.

Hansestæderne
Hansestæderne ligger tæt langs Østersøen, og både de kendte Stralsund, Rostock og Wismar, og de mindre kendte som Greifswald, bundet sammen af fælles kendetegn som f.eks. de store rødstenskirker, store torvepladser og fine købmandhuse med gavlene mod gaden, er alle et besøg værd.

PRAKTISK

Let rejse til Østersøkysten
I kommer direkte ned til cykelruten langs Østersøkysten med færge og bil via Gedser-Rostock.
Mecklenburger Radtour er den største udbyder af cykel-pakkerejser med bagagetransport, ikke bare langs Østersøkysten, men mange andre steder i Tyskland.