Gå i seng med fuglene i et trætophotel

3728
Mellem Göttingen og Kassel kan I tage en overnatning i Robins Nest (rødkælkereden) i svimlende højde med trætoppene. Forresten - nogle steder er besøg forbudt - der skulle nødig blive overlæs i reden (Foto: Robins Nest).

Trætophoteller er et hit – især for børnefamilier

I 2005 åbnede Tysklands første træhotel i Sachsen, direkte ved Neiße, grænsefloden til Polen. Her har Jürgen Bergmann bygget 9 vidt forskellige huse i otte-ti meters højde – uden elevator op til, men med en rutsjebane til nedturen ved nogle af dem.

Med fornødenheder som toilet, vand, strøm og varme, men uden wi-fi, tv og roomservice. Selv uden disse faciliteter er værelserne populære, og man skal være ude i god tid, hvis man vil sikre sig et hus og være blandt de første, der ser solen gå op så langt modt øst, som man kan komme i Tyskland.

Hvert hus har plads til op til seks personer, og hotellet er en del af fritidsparken Kulturinsel Einsidel med aktiviteter for børn og voksne.

Fra de rustikke og sjove til den rene luksus

Andre har taget ideen op, så der nu findes langt omkring 20 træhoteller, nogle rustikke, andre luksuriøse med spa og store terrasser. På træhotel Wipfelglück i Mönchbach i det nordvestlige Bayern er et af seks træhotelværelser bygget på et træ ud over en skråning, så man ad en gangbro kan komme til det i kørestol.

Helt specielt er også trævandrerhjemmet Beckerwitz ved Østersøen i Mecklenburg-Vorpommern, hvor man bor – ganske vist ikke helt oppe i træerne, men under træerne – i kamre, der er bygget som små celler i et bistade og med plads til hele familien i de seks køjesenge.