Familiedrevet luksushotel med stråtag og charme

1128
Hotellets 9 bygninger i landlige omgivelser i Keitum har atmosfære og luksus.

Hoteltjek: Romantik Hotel Benen-Diken-Hof, Keitum, Sylt

På afstand ligner hotellet mere en stråtækt, hvid bondegård omgivet af lignende fritliggende huse end et luksushotel. Men allerede på p-pladsen fornemmer man, at dette hotel har stil, for en Tesla og en stor Mercedes bærer begge hotellets navn. Luksusbilerne henter og bringer gæsterne ved toget eller i lufthavnen som en del af den service, der gennemsyrer Romantik Hotel Benen-Diken-Hof i Keitum på Sylt.

Bliv hentet på banegården i en Tesla og bragt til hotellet.

Hotellet var tidligere en gård, som direktørens farfar og farmor drev. De havde 15 malkekøer, og da de ikke kunne leve af mælkeproduktionen, havde de en lille speditørforretning ved siden af. I farfaderens tid blev gods og varer bragt ud med hestevogn, i faderens tid blev hestene udskiftet med tre lastbiler.

“Min far solgte køerne i 1968 og gik fuldt ind i speditørfaget. Gårdens stald blev brugt som lager for bl.a. spiritus til øens restauratører. I 1970 begyndte mine forældre at leje vores værelser ud til turister om sommeren, og vi måtte selv bo i stalden. Tre år senere sagde min fars revisor, at nu kunne han godt stoppe som speditør, da indtægterne fra hotellet var store nok til at forsørge familien”, fortæller Claas-Erik Johannsen. Han ejer og driver Romantik Hotel Benen-Diken-Hof sammen med sin hustru.

Som 32-årig fik han hotellet af sin far
Da Claas-Erik Johannsens far var 58 år, overdrog han hotellet til sin dengang 32-årige søn. Det er nu 21 år siden, og i den tid har faderen, Claas, ikke lavet noget, som han selv udtrykker det. Dog er både far og søn frivillige brandmænd i Keitum.

Som 32-årig overtog Claas-Erik Johannsen hotellet efter sin far.

Familien Johannsen tilhører det danske mindretal på Sylt. Claas-Erik gik bl.a. på Duborg-Skolen i Flensborg og taler dansk.

I starten havde hotellet 14 værelser, men er vokset og vokset og tæller i dag 9 bygninger med 48 værelser og lejligheder med i alt 118 senge. Et kendetegn er bevaret fra dengang: Morgenmaden, der blev serveret fra kl. 8 til 13. Sådan er det stadig. Et hotel hvor gæsterne kan sove længe, hvis de ønsker det.

ATMOSFÆRE: På dansk hedder det hygge og på tysk gemütlichkeit, men det kommer ud på ét, for den familiære og venlige omgangsform er fremherskende på Benen-Diken-Hof. Om aftenen står værten selv bag disken i baren, mikser drinks, skænker fadøl og fortæller gerne historier – også på dansk. Gæsterne hygger sig og mange vender tilbage år efter år, fordi de føler sig særlig godt behandlet her.

BELIGGENHED: Hotellet ligger centralt på Sylt i landsbyen Keitum med knap 1.000 indbyggere. Her er flere lokale spisesteder og butikker – og med 3 km til Westerland og 5 km til Kampen bliver det ikke meget bedre.

VÆRELSET: Er rummeligt og smagfuldt indrettet med vægten lagt på komfort og enkelthed.

Pejsestuen er et afslappende sted.

FACILITETER: Restaurant, bar, pejsestue og et 700 m2 Spa-område med: Pool med massagedyser, finsk sauna, softsauna, dampbad, infrarød sauna, isfontæne, lounge og flere hvilerum bl.a. med varme vandsenge. Diverse wellness-behandlinger kan tilkøbes.

PRISER: Priserne følger sæsonen. Et standard dobbeltværelse med to personer koster fra 1.400 kr. i lavsæsonen til 2.355 kr. i højsæsonen pr. nat. Inkluderet i prisen er stor morgenmadsbuffet fra 7.30-13.00, transport til og fra banegård/lufthavn, benyttelse af Spa, badekåbe og tøfler, strandhåndklæder og taske, fri minibar, vand og frugt på værelset, parkering m.m.

Poolen med massagedyser er blot en del af et dejligt wellness ophold.

VURDERING: Jeg forstår godt hotellets mange stamgæster. Dette hotel er et rart sted, man har lyst til at gense. Atmosfæren, de fysiske rammer og ikke mindst maden trækker op, mens priserne trækker lidt ned – selvom de for Sylt ikke er høje.

Adresse: Keitumer Süderstraße 3-5, 25980 Keitum, Sylt

Se aktuelle tilbud og book værelse her