Hamburgs koncerthus tager hul på en ny sæson

885
Elbphilharmonie er halvt gammelt pakhus, halvt elegant moderne arkitektur (foto: Jytte Flamsholt)

Koncertbilletter til Elbphilharmonie revet væk – igen

Billetterne til den første koncertsæson i Hamborgs nye koncerthus Elbphilharmonie blev revet væk, næsten inden de blev sat til salg.

Da programmet for sæsonen 2017/18 var klar, blev der solgt 95.000 billetter i løbet af den første salgsdag. Programmet var ellers stort, men interessen for at se og opleve det nye koncerthus indefra var større.

Er man hurtig på tasterne, kan man dog stadig være heldig at sikre sig en af de ganske få billetter, der endnu ikke er solgt. Og så lover Elbphilharmonie, at nye koncerter vil blive programsat i løbet af de kommende måneder, så er man interesseret, er det en god ide at tilmelde sig Elbphilharmonies nyhedstjeneste.

Tjek ind, også uden koncertbillet

Og kommer man til Hamborg uden en koncertbillet, skal man heller ikke på forhånd afskrive et besøg i Elbphilharmonie. Dels er Plaza, en stor plads med panoramavinduer og åbne afsnit ud mod Elben og havnen, i sig selv et besøg værd – den er næsten lige så stor som Hamborgs rådhusplads og åben for offentligheden.

Rulletrappe til Plaza buer, så man ikke kan se det øverste stykke nedefra (foto: Jytte Flamsholt)

Turen op til Plaza foregår ad en enorm rullende trappe, der i en bue fører besøgende igennem det tidligere pakhus, hvor kaffe og kakao indtil for få år siden lå oplagret, og hvorpå koncerthuset er bygget.

Første stop er et kæmpestort vindue med en forrygende udsigt direkte ned over museumshavn, musicalteatre på Elbens modsatte bred og travle både, der futter af sted over floden.

I koncerthusets underste etager er der parkeringshus og musikstudier, og i de øverste glasbeklædte etager med koncertsalene indeni har Westin slået sig ned med et luksushotel og rige hamborgere har købt sig en luksuslejlighed.

Gammelt og nyt i samme åndedrag

Turen til Hamborgs nye attraktion kan for eksempel foregå med en af Hamburgs flodbusser, der lægger til lige ved foden af Elbphilharmonie. Eller man kan spadsere igennem det gamle og det nye havnemiljø, repræsenteret ved henholdvis pakhusene i Speicherstadt og Hafencitys typisk moderne arkitektur.

De schweiziske arkitekter Herzog og de Meuron har tegnet Elbphilharmonie, der består af en blanding – pakhus forneden og moderne arkitektur foroven – og huset forbinder i sig selv næsten symbolsk Speicherstadt, der i 2015 blev UNESCO-verdensarv, med det moderne Hafencity.

Elbphilharmonie, Am Kaiserkai, 20457 Hamburg
Billetter kan købes online eller bookes på tlf. +49 40 357 666 66

Udsigten fra Plaza er blændende (foto: Jytte Flamsholt)