Designerhotel i tidligere jernstøberi

342
Værelserne på East Hotel i Hamborg er design-ikoner og en oplevelse.

Hoteltjek: East Hotel, St. Pauli, 4 stjerner Superior

Glem alt om de kedelige hotelværelser, du tidligere har boet på, for de ligner hinanden til forveksling. Hvis du vil have én på opleveren med knald på farver, indrettet med møbler og lamper i uvante former, så vil en nat eller to på East Hotel Hamburg være sagen, for her er atmosfære og en meget gennemført stil.

INDRETNING/DESIGN: Designerhotellet med 128 værelser og suiter og tilhørende konferencefaciliteter er indrettet af den amerikansk designer Jordan Mozer fra Chicago. Han har sørget for, at hver eneste detalje i den grad er gennemtænkt. Specialdesignede møbler, lamper og gulvtæpper giver et særpræg, der sammen med udsmykningen og lys eller halvmørke tilføjer karakter til oplevelsen. Her er hipt. Personalet er ungt, men hotellets gæster er mere blandet aldersmæssigt.

Jernstøberiets hovedbygning har fået et facelift med glastag.

Den totale transformation fra et hengemt, tidligere jernstøberi fra 1800-tallet til et supermoderne designerhotel tog 36 måneder. Hovedbygningen, der i støberiets dage rummede de store ovne og støbepander, er omdannet til restaurant med uhyre højt til loftet.

East Hotel åbnede i oktober 2004 og kunne derfor risikere at virke lidt ‘bedaget’, fordi der siden er åbnet nye designerhoteller i Hamborg. Men dets særpræg er helstøbt og mindre sårbart overfor modeluner. Desuden kommer Jordan Mozer regelmæssigt på besøg med nye ideer til at holde stilen.

Støberiet har eksisteret siden 1850’erne – og siden 2004 været designhotel.

Ejerne af East Hotel står bag flere restauranter og barer i Hamburg og på Mallorca. I Hamburg har de bl.a. restauranten Clouds i Die tanzende Türme og i samme bygning Heavens Nest, der er Hamburgs højestbeliggende bar.

VÆRELSET: Vores rummelige standardværelse vender ud mod haven, og her er utroligt roligt. Ét stort rum med et gardin til at adskille badeafdeling og garderobe fra soverummet. Rigeligt med spejle og flere pudsige detaljer. I rummets midte står en kæmpeseng med indbygget arbejdsbord på bagsiden af hovedgærdet. Her er minibar, en trådløs Bosehøjttaler og stort tv.

Bestil eventuelt et værelse med vandseng for at prøve noget andet – eller en suite, hvis besøget skal have ultimative rammer. Den største suite på ca. 100 m2 hedder Terrace Apartment, fordi den har sin egen store tagterrasse med udsigt.

Restauranten er en historisk ramme og oplevelse i sig selv.

BELIGGENHED: Hvis du både vil feste og slappe af, så er East Hotel en perfekt base, der bringer dig tæt på det livlige Hamburg og samtidig tilbyder nogle spændende og rolige rammer for dit ophold. Hotellet ligger i en parallelgade til Reeperbahn med St. Paulis mange restauranter, musikklubber, barer og diskoteker lige om hjørnet. I weekenden kan man spise morgenmad indtil kl. 14, så selv efter en munter nat i St. Pauli er der tid til at nyde et spændende morgenbord med noget for enhver smag: Bag selv belgiske vafler, bestil en frisklavet omelet med valgfrit fyld osv.

I lobbyen finder man den store bar med tilhørende lounge.

FACILITETER: Hotellet har meget at tilbyde, og særligt i weekender kan der være trængsel, for East er kendt som et hipt sted med flere lounge-områder – sågar én for rygere – og et drinkskort med 140 cocktails og longdrinks. Restauranten er blandt byens bedre og er kendt for sin sushi.

Til særlige arrangementer kan man også leje sit eget professionelle køkken med tilhørende spiseplads til 12-15 personer. Arranger et lille kokkekursus – eller en intim forretningsmiddag uden forstyrrelser – eller en luksus familiemiddag i Hamburg.

På hotellets tag står tre bistader som forsyner gæsternes morgenbord med honning. Ved receptionen er en lille butik, hvor det er muligt at købe hotellets specialdesignede glas og udvalgte produkter.

Gårdhaven er et aktiv fra april til oktober, hvor man kan slappe af fra storbyens ræs og jag og fx nyde en udeservering. Skal afslapningen have en tand mere, kan man tage spa-behandlinger, gå i sauna eller fitness.

Hotellet har underjordisk parkering med direkte adgang via elevator. Lavere takst for hotelgæster, 14 € pr. døgn.

VURDERING: Hotellet får store plusser for sin beliggenhed i St. Pauli, det stilede og gennemførte design, at her er roligt, de forskellige lounges, parkering lige ved.

Enkelte minusser som for lidt lys på værelset, og at styringen af lyset er for viderekommende, ændrer ikke ved, at det samlede ophold var en god oplevelse.

Prisen for et dobbeltværelse begynder ved 890 kr. og svinger ift. ugedag og årstid. Den største suite koster fra 4.300 kr. pr. nat, men så får man også sin egen lejlighed og rigeligt med plads.

ADRESSE: East Hotel, Simon-von-Utrecht-Straße 31, 20359 Hamburg.