Prøv den vildeste luksus på Le Meridien

726
Receptionen slår stilen an og varsler 'klasse' allerede ved ankomsten.

Hoteltjek: Le Meridien Hamburg, 5 stjerner

Panoramaudsigten over Alstersøen og Hamburg fra vores suite på 9. etage er intet mindre end pragtfuld. Nydelsen af fugleperspektivet på tilværelsen tager tid, mens vi studerer roerne i 8-eren med styrmand lægge kræfter i åretagene, når hundeluftere møder motionsløbere på morgenturen, og cyklister venter på grønt signal til at krydse den befærdede vej langt nedenfor vores kæmpevindue. Trafikstøjen er uhørlig takket være de tykke ruder, og de mangeartede aktiviteter udspiller sig som en stumfilm.

Et værelse med søudsigt giver noget dejligt at kigge på døgnet rundt.

Netop udsigten gør et ophold på Le Meridien til noget særligt. Man bliver lidt slow, har slet ikke travlt og håber, at man kan forlænge nuet og helst stoppe tiden. Morgenmaden bliver langstrakt, fordi den er lækker og varieret – men også fordi vi følger solen og ser livet på den brede Alstersø folde sig ud.

Vi løsriver os langt om længe og har en aktiv dag til fods blandt mange af Hamborgs seværdigheder, men så drages vi mod Le Meridiens luksus, for vi skal nå at nyde det hele så længe, det varer.

Hotellets bølgende facade understreger nærheden til den store Alstersø.

BELIGGENHED: Le Meridien ligger mondænt på An der Alster i bydelen St. Georg, hvor der er listige barer, hyggelige restauranter og mange specialforretninger – særligt i parallelgaden Lange Reihe. Hamburger Kunsthalle ligger 800 meter fra hotellet i retning mod centrum. Banegården kan man nå til fods på 12 min. Lej en cykel på hotellet og følg cykelsien rundt om søerne, eller gå langs Alster og Binnenalster og få en gratis bådtur ved fremvisning af dit værelsesnøglekort.

VÆRELSET: Bestil et værelse med sø-udsigt. Det er dyrere men hvorfor ikke gå linen ud, når du vælger 5-stjernet luksus? Værelserne er store og indrettet med kvalitetsmøbler. Her er gratis Illy-kaffe, te, flaskevand samt minibar, strygejern/-bræt.

Udsigten fra restauranten er betagende – både til morgen og om aftenen med byens lys tændt.

FACILITETER: På 9. etage lokker Latitude Bar med velvoksne cocktails og drinks. Prøv deres bar-menu eller gå nogle få skridt i barens forlængelse til Restaurant Heritage og nyd en middag med udsigt. Køkkenet er franskinspireret med et asiatisk twist. Både kvalitet og service er det 5-stjernede hotel værdigt. Hotellets overdådige morgenbuffet bliver heldigvis også serveret i disse panoramiske rammer.

Tjeneren foreslog en dessert-symfoni for to, da vi ikke kunne vælge.

Hotellet har en afdeling med Wellness og Spa: Pool, boblebad, sauna og dampbad foruden en række spa-behandlinger. Du kan også bestille massage på værelset, hvis du ikke kan forlade udsigten. Vil du træne, så har fitness døgnåbent.

 

Parkering i hotellets P-kælder koster 26 € pr. døgn, men den uniformerede dørmand tilbyder at parkere bilen for os, så vi kan slippe for besværet og tage den røde løber ind i foyeren og føle os som stjerner.

PRISER: Priser på overnatning i Hamburg svinger meget alt efter årstid, ugedag og store arrangementer i byen. Derfor kan det betale sig at undersøge markedet i så god tid som muligt på fx hotels.com og holde øje med særlige tilbud.

I wellness-afdelingen kan man veksle mellem udfoldelse og total afslapning og nydelse.

Le Meridien har 241 værelser og 14 suiter. Prisen på en overnatning begynder ved 1.100 kr. for et dobbeltværelse med byudsigt inkl. overdådig morgenbuffet. Et tilsvarende værelse med søudsigt er set til 1.500 kr., en suite skulle kunne fås fra 2.500 kr., mens en to-etagers, 74 m2 panorama-suite på 9. etage ud til søen fås for 4.500 kr. inkl. morgenbuffet.

VURDERING: Vil du bo luksuriøst, 5-stjernet og centralt i Hamburg, så er Le Meridien et godt valg. Vi nød vores ophold i fulde drag. Hotellets personale var professionelt men samtidig venligt og imødekommende. Alt fungerede og levede op til samtlige stjerner.

ADRESSE: Le Meridien Hotel Hamburg, An der Alster 52-56.