Den Tyske Riviera lokker

8126
Den lækre hvide sandstrand ud til Østersøen inviterer til afslapning og vandsjov.

Wellness og gastronomi i smukke badebyer

Kühlungsborn er et af Nordtysklands hotteste badesteder og centrum på Den Tyske Riviera. Hvis vejret ikke er til badning, er byen og omegnen til gengæld som skabt til cykel- og gåtur, shopping og gode middage.

Tysklands Østersøkyst har en helt anden karakter end den danske. Hoteller og pragtfulde badevillaer fra omkring år 1900 i stedet for sommerhuse, strandkurve i stedet for håndklæder i sandet og strandpromenade, shopping og gastronomi langs stranden i stedet for marehalm, der duver i vinden.

Alt det er med til at gøre Den Tyske Riviera, som en bid af Østersøkysten i det tidligere DDR har døbt sig selv, til en eksotisk oplevelse. Også når det regner.

En slentretur langs strandpromenaden i Kühlungsborn – måske en drink eller lidt shopping?

Forkælelse på 1. klasse
Kühlungsborn regnes for hovedbyen ved Den Tyske Riviera, og hver sommer vokser det beskedne indbyggertal fra 8.000 til 50.000. Alle søger de lækre hoteller, sublim gastronomi, masser af shopping og kultur, der i øvrigt ikke lukker ned i ydersæsonen.

Hoteller, badevillaer og restauranter ligger som perler på en snor langs den 2,5 km lange Ostseeallee, vejen der forbinder byens øst- og vestende. Lige overfor ligger stranden og strandpromenaden og haverne bag hotellerne går direkte over i en dejlig skov, der giver læ i ryggen. Ved strandpromenaden ligger også et vagttårn fra DDR-tiden – herfra holdt man øje med, om der var flugtforsøg over havet til Danmark, en tur på 40 km.

Den hvide by ved havet
7 kilometer østpå ligger Heiligendamm, den hvide by ved havet, der i 1798 var Østersøkystens første havbad, fornem og heller ikke så sprælsk som Kühlungsborn. Luksushotellet Grand Hotel Heiligendamm er dog noget særligt, og hotellets 3.000 m2 spa- og wellnessområde er værd at hæfte sig ved. Vælger I et af hotellets tilbud uden for sæsonen, behøver det heller ikke være uoverkommelig dyrt.

Kombinerer I et ophold i Heiligendamm med udflugter til kurbyen Bad Doberan kun 7 kilometer længere inde i landet, får I færten af, hvorfor adelen fik smag for at tage på ferie ved havet for et par hundrede år siden.

Et kurophold med wellness og spa i fyrstelige omgivelser i Heiligendamm.

Wellness
Mange af hotellerne ved Den Tyske Riviera har pakketilbud med spa og wellness. En liste over hotellerne finder I her. Desuden har badelandet Kübomare både dagspa, swimmingpools og wellness.

Restauranter og barer
Kühlungsborn har noget til alle smagsløg. Til dem, der vil spise en udsøgt middag, anbefaler vi Villa Astoria, hvor stjernekokken Tillmann Hahn huserer.

Hotel Vier Jahreszeitens Restaurant Orangerie er også til fine dining, og hotellets bar Good Times er et populært mødested. Ved marinaen tiltrækker Vielmeer med sin bar, restaurant og ofte levende musik mange fra hele Mecklenburg-Vorpommern.

Skal det være rigtig maritimt, er Zur Reuse stedet. Her er menukortet helliget friskfangede fisk og stemning præget af fiskekutter-interiør.

Hvis I “bare” skal smovse i kaffe og kager, kan I gøre det godt og grundigt i Hotel Upstalsbooms Wiener Café Arendsee, i godt vejr også udenfor på terrassen.

Shopping
Står den på shopping ved Den Tyske Riviera, skal I til Kühlungsborn. Her følger I bare Strandstrasse fra Seebrücke, udflugtsmolen midt i byen. Her blander små butikker sig med cafeer og restauranter. Der er også gode shoppingmuligheder ved marinaen.

Aktiv ferie
En god måde at opleve Den Tyske Riviera er på en aktiv ferie, og området gennemkrydses af fine cykel- og vandrestier, både langs stranden og inde i de skyggefulde skovstrækninger i baglandet. Der er cykeludlejning på hoteller, campingpladser og inde i byerne.

I Kühlungsborn er der flere muligheder for udflugter med båd og skib, f.eks. er der 2-timers katamaranture langs kysten med Viamar fra marinaen.

Damptog mellem badebyerne
En tur med den gamle bade-veteranbane Molli, der kører mellem Bad Doberan, Heiligendamm og Kühlungsborn er også en god måde at opleve landskabet på.
Læs om togtur med Molli

PRAKTISK

Med bil og cykel langs Den Tyske Riviera
Ferielandet ved Kühlungsborn og Heiligendamm er mindre end en times køretur vestpå, når I er trillet fra borde i Rostock. Tag gerne cykler med hjemmefra, eller lej jer frem, der hvor I slår jer ned.

Læs mere om:
Kühlungsborn
Heiligendamm
Grand Hotel Heiligendamm