Berlin med offentlig transport

1449
Den offentlige transport i Berlin er fremragende. Her er det sightseeing med Bus 100.

Tag S-tog, U-Bahn og bus

Køb et kort til alle de offentlige transportmidler, så er du klar til at indtage Berlin uden tanke på andet end at opleve. Vælger du et Berlin Welcome Card, tjener udgiften sig ind igen.

Sådan kommer du rundt
Den kollektive transport i Berlin er uovertruffen. S-tog, U-Bahn, sporvogne og busser – et fint forgrenet net af transportmidler gør det uhyre let at komme rundt og skifte linjer. Du får mest ud af dit ophold, hvis du parkerer bilen og tager offentlig transport. Så skal du ikke lede efter parkeringspladser hele tiden, huske hvor du senest stillede bilen, og du slipper for at tænke i promiller.

Du kan købe billetter fra gang til gang eller købe et dagskort, men det bliver både dyrere og mere besværligt i længden. Køb i stedet et kort til to zoner (A & B) svarende til det antal dage, dit ophold varer, så kan du køre til næsten alle attraktioner i Berlin. For nogle få euro ekstra kan du købe zone C med og kan tage til Potsdam og Sachsenhausen m.m.

Køb billet, dagskort, gruppebillet eller Berlin Welcome Card i en automat.

Berlin Welcome Card
Et ‘Berlin Welcome Card’ giver fri kollektiv trafik i 48 timer, 72 timer eller op til 6 dage og rabat på over 200 attraktioner samtidig. Et 72-timers kort koster 27.50 € og gælder for en voksen med op til tre børn i alderen 6-14 år. Børn under 6 år, klapvogn og en hund rejser gratis med. Derfor tjener udgiften til kortet sig hjem, hvis du/I vil rundt i storbyen og se en masse.

Vis kortet hver gang I skal betale entré til en attraktion eller bestiller mad på en restaurant. Rabatterne på min. 25 % gælder både voksen og ledsagende børn. De svinger i størrelse fra sted til sted, og ofte får børn større rabat end voksne.

Vil I på sightseeing med bus, båd, cykel, Segway eller til fods, er der god rabat. Museer, Zoo og mere kommercielle seværdigheder giver også rabat. Frem for alt er kortet en stor lettelse at have med sig. Det skal stemples én gang inden første rejse, men så er al tilgængelig kollektiv trafik til fri afbenyttelse.

App’en Going Local
Oplev Berlin med inspiration fra virtuelle lokale hjælpere. Hent den gratis app, ‘Going Local Berlin’ og hold dig opdateret med, hvad der sker i byens 12 distrikter. App’en giver over 700 tips til oplevelser leveret af berlinere, og det kan være til stor hjælp for de mange danskere, der har været i Berlin mange gange og gerne vil se og opleve noget nyt.

Download den hjemmefra og luk den op i Berlin. Så får du tips til ture, seværdigheder, restauranter og cafeer mv.

PRAKTISK

Billetter til offentlig transport
I Berlin-Brandenburg kan du købe en række forskellige billetter til offentlige transportmidler. Enkeltbillet, gruppebillet eller dagskort (Tageskarte). Læs mere om de forskellige billettyper, så du kan finde den bedste løsning for dig.

Køb billetter i automater på togstationerne. Betal med kontanter eller kreditkort. Husk at stemple billetten, inden du stiger på S-toget og U-Bahn. I bus og sporvogn stempler du billetten ved indstigning. Dagskort stemples kun én gang.

Berlin Welcome Card
Du køber kortet med en gyldighed fra 48 timer til 6 dage. Et 72-timers kort fås i en museums-udgave med entréen til Museums-øens museer inkluderet. Bliver du længere end 3 dage, kan du med fordel købe et kort til 4, 5 eller 6 dage, idet prisen for hver ekstra dag, du tilføjer et 72-timers kort, kun koster 4 €.

Berlin Welcome Card kan købes online, hvor du enten printer det selv, får det tilsendt eller bestiller det til afhentning i Berlin. Du kan også købe det i Berlins lufthavne, billetsalg og automater på banegårde, på turistkontorer samt i 500 hoteller og butikker i Berlin.