Tag børnene med til Berlin

1955
I Berlins Science Center kan større børn lege sig til ny viden. Foto: VisitBerlin

Berlins bedste oplevelser med børn

Berlin byder på masser af oplevelser for familier med børn. Byens mange parker og pladser, det righoldige udbud af caféer og restauranter gør det let at have sine børn med på storbyferie, for der er aldrig ret langt til en bænk til trætte ben, noget spiseligt eller et toilet.

Vi har udvalgt de bedste attraktioner, som vi selv har besøgt med vores børn op til flere gange. Sidst i artiklen finder du links til Berlins mange legepladser og svømmebade.

Læs om: Zoo, klappe-zoo, akvarium // dinosaurer og isbjørnen Knut // Rittersports Chokoworld // TV-tårnet // Teknisk Museum // kæmpe lufthavn som park //

Aquarium, Berlin Zoo Berlin Zoo og akvarium er fyldt med oplevelser for små og store. Foto: @ thomas kierok, VisitBerlin

Zoo Berlin har flest dyrearter

Levende dyr er et klart hit for både små og store, og i godt vejr er der ikke meget, der kan måle sig med en tur i Berlins største og bedste zoologiske have midt i byens hjerte. Zoo Berlin er ikke alene Tysklands ældste zoologiske have grundlagt i 1844, den er også den zoo i verden med flest dyrearter.

Se giraffer, pingviner, løver, elefanter, næsehorn, flodheste, isbjørne, gorillaer og 17.000 andre dyr fra hele verden. Spredt over det meste af dagen bliver de forskellige dyr fodret, og det vækker jubel, når aber drøner rundt for at sikre sig dagens bedste godbidder.

I klappe-zoo kommer børnene tæt på bl.a. geder, ponyer og æsler, som de også må fodre. Trænger børnene til en pause fra dyrene, så har Zoo én af Berlins mest veludstyrede legepladser med labyrinter, trampoliner, klatreborge.

Zoo Berlin har 2 indgange:
Hovedindgangen ved Bahnhof Zoologischer Garten hedder Löwentor, Hardenbergplatz 8. Men Elefantentor, Budapester Straße 34, har ofte kortere køer. Sidstnævnte er også indgang til Akvariet.

Entré: 14,50 € for en voksen, 7,50 € for et barn (4-15 år) – men gode familierabatter. Vil I også opleve akvariet, skal I købe en kombi-billet ved indgangen.

Tristan er blevet den store publikumsmagnet, fordi den er så velbevaret. Foto: ©Carola-Radke_MfN

T-rex Tristan fordobler besøgstal

Berlins naturhistoriske museum, Museum für Naturkunde, udstiller en sand publikumsmagnet, der ventes at fordoble besøgstallet i 2016: Tristan hedder han, en Tyrannosaurus rex på 12 meters længde.

Tristan er godt 65 millioner år gammel. Han blev fundet i Montana, USA, i 2010, og han er den bedst bevarede og største T-rex udstillet i Europa. Knoglerne er farvet sorte pga. findestedet og hans kranium er så tungt, at det har været nødvendigt at udstille det i en montre for sig.

Den danske investeringsrådgiver Niels Nielsen, bosat i London, har betalt et ukendt millionbeløb for T-rex Tristan, som han har valgt at udlåne til Berlins naturhistoriske museum i de kommende 3 år.

Den lille isbjørn Knut

I 2015 havde museet 530.000 besøgende, men takket være Tristan ventes antallet at nærme sig millionen i år. Museet har rigtig meget andet at byde på: Se isbjørnen Knut, der har fået sig et smukt eftermæle, den imponerende biodiversitet-væg med knap 3.000 dyr,  særudstillingen af flotte forstørrede dyr, det unikke fugle-reptil.

I forhallen står skelettet af den største dinosaur, som vejede mere end 250 tons. Den er fra Tanzania og består af 60% oprindelige knogler og resten er rekonstruktion. Oplev også et stort rum med 1 mio. dyr i sprit fordelt på 270.000 glas. De er bevaret for eftertiden, så kommende teknologier kan tilføre os ny viden.

Læs mere om det naturhistoriske museum

En udstilling viser kæmpe modeller af insekter som denne myre, der malker en bladlus.

Lav din egen plade Rittersport

Vild med chokolade? Har I en god times tid til overs, hvad så med at besøge Rittersports ‘Colorful ChokoWorld Berlin’? Her kan I fremstille jeres helt egne Rittersport og købe de mest kreative varianter af de kvadratiske chokoladeplader.

En Chokoworkshop varer 75 min., koster 9 € og er for børn fra 7 år og op. Du vælger fyldet til din selvbyggede Rittersport, en medarbejder tapper mørk, lys eller hvid chokolade efter dit valg ned i formen, og så skal den køle af i en halv times tid. Brug ventetiden på 1. salen, hvor en udstilling viser kakaoens vej fra junglen til kiosken.

Rittersport Chokoworld, Französische Strasse 24, nær Gendarmenmarkt. Åben dgl.

TIP: Hvis køen til at kreere din egen Rittersport er for lang, ligger Fassbender & Rauch lige om hjørnet i Charlottenstrasse 60. De fremstiller alt i chokolade – også  chokoladeskulpturer – og har en chokoladerestaurant, hvor man kan få en chokolademenu eller blot varm chokolade med chokoladekage til.

TV-tårnet – Berliner Fernsehturm

Udsigten over Berlin fra godt 200 meters højde imponerer de fleste. Når man kommer ud af elevatoren er man på panorama-etagen 203 meter oppe. Herfra går en trappe en etage op til den roterende restaurant. At sidde her og nyde et godt måltid og samtidig have det vidtstrakte kig over millionbyen fra oven er stort.

Restauranten roterer en omgang på ca. 45 minutter, men det er så flot, at man ofte tager én til. Husk, at I kan bestille billetter online i forvejen, så springer I køen over. Alexanderplatzwww.tv-turm.de

På Berlins tekniske museum er der meget at afprøve og lære af. Foto: VisitBerlin.

Teknisk Museum

Deutsches Technikmuseum Berlin – især for de lidt større børn. Fortæller historien om dampmaskinen, tog, computere, håndværksfagenes redskaber, flyvemaskiner m.v. En god blanding af gammel og ny teknologi med mange ting, man selv kan prøve.

Trebbiner Straße 9, Kreuzberg. Læs mere om museet

Strandbade og svømmehaller

Vil I svømme og lege i vand, så har Berlin både en masse udendørs badesteder og svømmehaller. Her finder du en god oversigt over byens badesteder og svømmehaller.

Tempelhofer Feld har god plads til udfoldelse

Den tidligere lufthavn er blevet fredet og omdannet til et yderst populært udflugtssted for voksne og børn, der vil på picnic og have god plads til deres aktiviteter; Rulleskøjter, cykel, skateboard, danse, flyve med drager, modelfly og droner m.m. Læs om Tempelhofer Feld.

Berlins bedste legepladser

Legepladser i Berlin er noget helt særligt. De er tit ret forskellige fra danske – større og mere spændende, og så er der rigtig mange af dem. På en regnvejrsdag kan man også finde indendørs-legepladser.

Et website viser alle Berlins legepladser og her kan du søge efter legepladser tæt på dit hotel, lejlighed eller hvor i byen du er lige nu.