Ædelstensruten fører os til Saarland

1225
Ved Bostalsee møder vi den første Street Food Festival

Ferie i autocamper #3

Landskabet veksler mellem modne kornmarker, skråninger med lange rækker af vinstokke og velvoksne skove. Gult og grønt flettet ind i hinanden. Lave bjerge og dybe dale. Af og til passerer vi en lille, hyggelig landsby.

Vi kører ad ædelstensruten til Idar-Oberstein. Byen er centrum for produktion og salg af ædelsten fra hele området. Her ligger bl.a. ædelstensbørsen, flere ædelstensforretninger og et ædelstensmuseum, der fortæller om 500 års minedrift efter de værdifulde sten. 

I en skotøjsforretning på gågaden fortæller den gråsprængte indehaver opgivende den velkendte historie om afvandringen fra de mindre byer til de større. Selv er han født her og har kun flyttet sig 150 m, som han siger med et smil. 

Men da han var ung levede her op mod 60.000 mennesker, og i dag er byens befolkning halveret. De unge flytter væk til Trier og Saarbrücken for at uddanne sig og finde arbejde. Butiksdøden har tydeligvis indfundet sig.

Oplevelser i vand er skønne ikke mindst i de varme sommermåneder. Ved Bostalsee er mulighederne mange.

En svømmetur i søen

Temperaturen er over 30 grader, og vi trænger til at blive svalet af. Da vi har provianteret og tanket frisk vand på camperen, triller vi videre mod Bostalsee – den største sø i denne del af Tyskland.

Snart er vi i Saarland. Ved ankomsten til søen kører vi ind på campingpladsen, der har 10 pladser reserveret til autocampere. Vi er heldige. Den sidste plads er vores. En billet koster 12€ for 24 timer og giver adgang til pladsens faciliteter. Det er første gang, vi skal betale for at overnatte, men det er bekvemt tæt ved søen.

En rask gåtur bringer os til et indhegnet område med store græsarealer og sandstrand ned til søbredden. Tyskerne er vant til at betale for adgang til vand, så vi må op med 4 € pr. snude. Til gengæld er her rent, ryddeligt og fine toiletter. Livreddere ligger klar i en båd nær de badende.

Et stort skilt viser, at vandet er 23,7 grader, mens luften her ved 16-tiden er knap 29 grader. Vi hopper i det rene men noget brune søvand uden nævneværdig sigtbarhed. Men dejligt er det.

Bostalsee er et aktivt ferieområde med noget for alle aldre

Bostalsee er et aktivt område

Længere ude på søen leger en del sejlbåde med vinden her hundredevis af km fra havet. Ved søen er der flere mindre marinaer med surf- og sejlskoler. Og da vi senere tager cyklerne og kører de 7,2 km rundt om søen bliver vi overbevist: Bostalsee er et fedt ferieområde med utallige muligheder for aktiviteter for store og små.

Mange vandre- og cykelruter. Et lækkert indendørs badeland. Al mulig vandsport i søen og sågar dykning ned til 17 m. Træklatring i udfordrende anlæg. Ridning og børne-zoo. Et indendørs lege- og spilleland for børn ml. 2 og 12 år. Legepladser af høj kvalitet og meget mere.

Tyskerne forstår at nyde livet. De skal ikke bevæge sig ret langt for at få serveret en kold øl, et glas vin eller en drink. Det samme gælder alt muligt spiseligt. Den første Street Food Festival er netop gået i gang, og vi mærker sulten melde sig: Skal det være en Bison-burger, canadiske pommes eller en fyldt pandekage? 

Vi slår os ned på et par ledige stole ved et bord og falder i snak med to tyrkisk kvinder. Den ene har arbejdet i Spa-afdelingen på det nybyggede 4-stjernede Seezeit Lodge hotel, der ligger med fornem udsigt over søen, mens den anden har været frisør, drevet restaurant i 20 år og senest har slået sig på handel med ædelstene. Så med ét er ringen for denne dag sluttet.

Mere følger i morgen!

Læs om camperlivet og vores rundrejse i Sydtyskland:
Ferie i Autocamper #1
Ferie i Autocamper #2